Scriptiehulp voor studenten

Scriptiehulp

Zit je in de laatste fase van je studie en ben je toe aan je afstudeerscriptie of thesis? Dan zul je vast al gemerkt hebben wat een allesomvattend project het schrijven van zo’n eindverhandeling is.

Waar begin je
Hoe start je met zo’n mega-project als een afstudeerscriptie, en hoe breng je het binnen een redelijke termijn tot een goed eind?
Het begint allemaal met het formuleren van een goede onderzoeksvraag en bijbehorende deelvragen. Ik zie dat veel studenten hier moeite mee hebben, waardoor het hele traject dat erna komt – het onderzoek en het schrijven van het werkstuk – een stuk lastiger wordt. Weet jij al precies wat je wilt gaan onderzoeken? Misschien heb je wel een idee, maar vind je het moeilijk om onder woorden te brengen wat je bedoelt.

Steeds meer studenten weten hun weg te vinden naar een goede scriptiebegeleider. Vanuit de opleiding is er natuurlijk ook begeleiding, maar die komt meestal te laat, namelijk nadat je de tekst hebt ingeleverd en alle bloed, zweet en tranen al vergoten zijn. Om er vervolgens achter te komen, dat de helft opnieuw moet.

Zonde van je moeite, zonde van je dure studietijd.

Scriptiehulp, zo werkt het
Al zo’n vijf jaar begeleid ik studenten bij het schrijven van hun scriptie. Ik vind het fantastisch om betrokken te zijn bij die belangrijke eindfase van hun studie. In de loop van de jaren heb ik, samen met de studenten die ik mocht begeleiden, een werkwijze ontwikkeld die naar ieders tevredenheid verloopt.

Uitgangspunt is natuurlijk dat jij het denkwerk doet, dat jij het onderzoek verricht en jouw eigen teksten schrijft. Zodra je een onderdeel hebt geschreven – dat kan een aanleiding zijn, een hoofdstuk of zelfs een enkele vraag of paragraaf – mail je mij je stuk. Desgewenst laat je vooraf weten waar je onzeker over bent of waar je niet uitkwam bij het denken en schrijven. Ook de richtlijnen vanuit je opleiding stuur je mij toe, zodat ik weet waar ik bij jouw scriptie meer specifiek op moet letten.

Binnen vijf dagen krijg je jouw tekst gecorrigeerd/geredigeerd terug, met in de kantlijn mijn suggesties en opmerkingen over inhoud en structuur. De begeleiding richt zich vooral op de taalkundige kant van je scriptie, ik ben immers tekstschrijver, maar natuurlijk kijk ik ook of jouw boodschap goed uit de verf komt. Is het logisch wat je vertelt? Hoe zit het met je taalgebruik? Schrijf je academisch of juist wat informeler? De eisen hiervoor verschillen per opleiding; die eisen zijn het uitgangspunt bij mijn begeleiding.

Al de wijzigingen die ik voorstel, worden zichtbaar bijgehouden in het document zodat je zelf kunt bepalen wat je wel en niet overneemt. Heb je vragen over mijn opmerkingen of wil je meer uitleg, dan kun je me altijd even mailen.

Jij verwerkt daarna de correcties en suggesties en gaat vervolgens aan de slag met het volgende onderdeel. Zo werken we samen de hele scriptie door.

Maar het kan ook anders
Er zijn ook studenten die mijn hulp inroepen op het moment dat de hele scriptie af is, maar nog niet goedgekeurd wordt door de docent. Deze studenten komen met specifieke aandachtspunten, aangereikt door de begeleider, waaraan we samen gaan werken om de scriptie op het gewenste niveau te brengen.

In dat geval delen we de scriptie op in logische stukken waarmee jij gericht aan de slag gaat. Ben je klaar met het onderdeel, dan mail je het naar mij en voorzie ik je tekst van opmerkingen en suggesties. Ook nu geldt dat je altijd contact met me kunt opnemen als er nog onduidelijkheden zijn.

Wat kost dat?
Voor studenten geldt een gereduceerd tarief. Per 2.000 woorden die je bij mij inlevert, betaal je 39 euro (inclusief btw).
Soms zal ik je voorstellen een hele paragraaf te herschrijven, zo’n paragraaf wordt kosteloos nogmaals geredigeerd.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie over de scriptiehulp, neem dan gerust contact met me op via info@yvonnemol.nl of gebruik onderstaand contactformulier.

Geef een reactie