Tekstschrijver

Tekstschrijver nodig?
Als tekstschrijver zorg ik voor heldere teksten, op maat gemaakt en natuurlijk tegen betaalbare prijzen.

 

Tekst en communicatie
Goed communiceren brengt je dichter bij je doel.
Wil je een product verkopen, je doelgroep van informatie voorzien, of je standpunt delen? In alle gevallen zal een sterke tekst je daarbij helpen.
Een goede tekst communiceert namelijk met zijn lezer.

Een webtekst, artikel of nieuwsbrief bestaat niet alleen maar uit mooie zinnen, maar beoogt iets teweeg te brengen bij zijn publiek.
Een goede tekst leest prettig, past in de context, en dient een doel. Jouw doel!

Tekst en communicatie vormen bij mij daarom één product. Zodat jouw teksten straks niet alleen prettig lezen, maar daarnaast je lezers tot actie laten overgaan.

 

Diensten
Een voortstuwende tekst met de juiste diepgang, die jouw doelgroep aanspreekt en in beweging brengt. Het schrijven van een goede tekst is een vak.

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Tekstproductie (copywriting)
  • Redactie
  • Correctie
  • Juridische teksten
  • Ghostwriting

 

Tekstproductie (Copywriting)
Een tekst kan veel verschillende gedaanten aannemen.
Of je nou een artikel, flyer, folder, mailing, advertentie, brochure, webtekst, magazine, nieuwsbrief, column, verslag, rapport, jaarverslag, interview, persbericht of speech nodig hebt: met mij ben je verzekerd van heldere en overtuigende teksten.

Afhankelijk van je doel, doelgroep en middelen zoeken we gezamenlijk de meest geschikte vorm.

 

Redactie
Heb je je boodschap uitgewerkt, maar ben je nog niet tevreden? Een paar aanpassingen kunnen een tekst al veel sterker maken.
Twijfel je aan de leesbaarheid en opbouw van je tekst, of krijg je niet de juiste toon te pakken? Ik kijk naar opbouw, toonzetting en consistentie van je betoog. En natuurlijk haal ik ook meteen de taalfoutjes eruit.

 

Correctie
Wil je je tekst alleen laten controleren op correct taalgebruik, dan kun je deze door mij laten corrigeren. Spelfouten en stijlfouten leiden de lezer af van je eigenlijke boodschap. Grammaticale missers of te lange zinnen wekken irritatie op. Een verkeerd geplaatste komma kan een zin zelfs al een heel andere betekenis geven.

Ik voer graag een tekstcorrectie voor je uit, zodat jij zeker kunt zijn van een foutloze tekst.

 

Juridische teksten
Het schrijven van een juridische tekst is een vak apart. Iedere zin moet duidelijk zijn en voor slechts één uitleg vatbaar.
Een juridische redenering, of de uitwerking van een juridisch standpunt, moet dan ook zorgvuldig opgebouwd en uiteengezet worden. Ook wijkt juridisch taalgebruik (jargon) in de regel af van het dagelijks taalgebruik.

Als meester in de rechten ben ik gespecialiseerd in het schrijven van juridische teksten zoals (civiele en fiscale) bezwaar- en beroepschriften, algemene voorwaarden, klachtenbrieven of protestbrieven.

Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je jouw zelfgeschreven tekst (juridisch) kunt laten redigeren of corrigeren.

 

Ghostwriting
Even geen inspiratie om die speech of dat artikel zelf te schrijven?
Te weinig tijd om dat onderzoek uit te werken en publicabel te krijgen?
Besteed het schrijven uit en publiceer de teksten onder je eigen naam.
Als ghostwriter ben ik flexibel inzetbaar. Uiteraard hanteer ik zowel voor, tijdens als na het schrijven een volledige geheimhoudingsplicht.

 

Benieuwd naar de kosten?

Informeer gerust even naar de mogelijkheden. Meestal is het gunstiger om vooraf een pakketprijs af te spreken voor de tekst(en) die je me wilt laten schrijven.

Vast bedrag of per uur
Natuurlijk wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarom ontvang je altijd vooraf een duidelijke offerte op basis van je opdracht en wensen.

Voorcalculatie
Wil je volledige zekerheid over de kosten, dan is het mogelijk een vast bedrag af te spreken voor de opdracht.

Nacalculatie
Ook bij een opdracht op basis van nacalculatie ontvang je een indicatieve offerte. Het uiteindelijke bedrag wordt berekend op basis van de werkelijk gemaakte uren.

Het standaard uurtarief bedraagt € 65,- exclusief BTW.
Het tarief kan echter variëren; voor een spoedopdracht of een specialistische tekst (juridisch/fiscaal) geldt een hoger tarief. Voor een grote opdracht, of een opdracht die regelmatig terugkeert, kan een lager tarief worden afgesproken. Het eerste (kennismakings)gesprek is uiteraard kosteloos.

Kennismakingskorting
Voor de eerste opdracht geldt een korting van 15%.

Ideële organisatie?
Voor verenigingen of stichtingen met beperkt budget, geldt een gereduceerd tarief. Neem contact op voor meer informatie.

Algemene voorwaarden
Op alle overeenkomsten zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

Comments are closed.