Online cursus: Geld verdienen met schrijven

Eerstvolgende startdatum: 5 april 2021

geld verdienen met schrijven

Ontdek wat ervoor nodig is om geld te verdienen met schrijven. Waarschijnlijk is het niet je doel om geld te verdienen met schrijven. Maar hoe fijn zou het zijn als je je leven zo in kunt richten dat je meer tijd kunt besteden aan datgene wat je het liefst doet? Zodra je geld gaat verdienen met schrijven, wordt het makkelijker om meer aandacht te besteden aan je passie.

De mythe dat schrijvers voor een hongerloontje moeten werken, kunnen we vergeten. Ik heb gezien wat ervoor nodig is om betaald te worden voor hetgeen je schrijft, ik heb de stappen zelf één voor één doorlopen en ik verdien inmiddels al enige jaren mijn inkomen met schrijven.

Een professioneel schrijverschap is niet alleen weggelegd voor die paar geluksvogels die toevallig op het juiste moment het juiste boek schreven. Ook zonder een bestseller kun je geld verdienen met schrijven en ik ga je leren hoe.

Laat vanaf nu alle beperkende gedachten over het schrijven maar los en vertrouw erop dat jij dit ook kunt. Niet omdat je beter of specialer bent dan andere schrijvers, maar omdat jij binnenkort weet wat ervoor nodig is om succes te hebben met wat je schrijft.

We leven in een tijd waarin schrijvers ongekende kansen hebben!

Geld verdienen met schrijven was nog nooit zo makkelijk, want internet biedt een prachtig podium voor je werk.

Natuurlijk moet je kunnen schrijven, dat spreekt voor zich, maar met alleen talent kom je er niet. Hartstocht is belangrijk, maar zeker niet voldoende om succesvol te worden. Met een flinke portie gedrevenheid en vasthoudendheid kom je al wat verder, maar vooral een duidelijke strategie vergroot jouw kans op succes aanzienlijk.

Wat echte schrijvers doen, is dit: ze besteden hun tijd en aandacht aan datgene wat ze echt belangrijk vinden. Dat betekent dat ze afleiding uit de weg gaan, ze zoeken niet naar redenen om hun kunst niet te maken. Ze wachten niet op andermans goedkeuring voordat ze hun dagen durven te vullen met schrijven.

Ook schrijven ze niet in het geheim op hun zolderkamertje in de hoop dat ze op een dag ontdekt zullen worden. Nee, ze nemen hun eigen werk serieus en delen het met de wereld, zoveel mogelijk. Zo zorgen ze zelf dat ze gelezen worden!

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, geef ik hier vier belangrijke kenmerken van succesvolle schrijvers:

 • ze hebben een duidelijke boodschap
 • ze bouwen hun eigen podium
 • ze creëren waarde voor hun lezers
 • ze accepteren geld voor die waarde

Maak van schrijven je vak!

Je passie voor het schrijven staat altijd voorop, jouw verhaal of boodschap blijft het allerbelangrijkste. Maar als je succesvol wilt worden, is het van belang dat je tegelijkertijd aan de slag gaat met de marketingstrategie die werkt voor schrijvers. De cursus geeft heel concreet de stappen richting succes.

Schrijven voor een publiek, schrijven voor geld, dat heeft één groot voordeel: het zorgt ervoor dat je kunt blijven schrijven. Als schrijven jouw vurig verlangen is, dan wil je het zoveel mogelijk doen. Lezers en kopers (en daarmee: geld) geven je de mogelijkheid om meer tijd vrij te maken voor jouw passie. Dát is het doel van deze cursus!

Het is tijd om aan jouw toekomst te gaan werken. Schrijver word je niet door toeval, je moet van jezelf een schrijver maken.

Geloof in jezelf, vertrouw erop dat je van schrijven je werk kunt maken en doe wat ervoor nodig is.

Meld je nu meteen aan! De eerstvolgende startdatum is 5 april 2021!

Zo schrijf je een boek

In deze online cursus leer je in tien weken wat ervoor nodig is om geld te verdienen met schrijven. Je leert welke marketinginstrumenten werken voor schrijvers en hoe je die middelen zelf meteen kunt toepassen. De cursus richt zich dus uitdrukkelijk op de meer commerciële mogelijkheden die je hebt met schrijven; schrijven voor een publiek, schrijven om geld te verdienen.

Wat krijg je?
De cursus bestaat uit 10 lessen en iedere les behandelt één stap richting jouw professioneel schrijverschap. Tien weken lang ontvang je iedere maandag een nieuwe les in je mailbox. De lessen blijven dus altijd beschikbaar. Door de opbouw van de cursus word je van begin tot eind meegenomen in het traject van idee tot lancering. De stappen volgen logisch op elkaar en zijn praktisch en goed uitvoerbaar.

Je zult zien dat marketing best een leuk ‘spel’ is. Als je tenminste weet waar je moet beginnen en welke stappen je moet doorlopen om er succes mee te behalen. De meest succesvolle schrijvers hebben met elkaar gemeen dat ze weten hoe marketing voor schrijvers werkt. En dat is precies wat jij ook kunt leren in deze cursus.

Dit zijn de 10 lessen in het kort:

Les 1: Zorg voor een fantastisch idee

Waarom wil je een fantastisch idee?
Wat zijn de ingrediënten voor een fantastisch idee?
Hoe verzin je zelf een fantastisch idee?
Hoe weet je of jouw idee fantastisch genoeg is om er geld mee te verdienen?

Les 2: Vind je eigen stem

Waarom is je eigen stem zo belangrijk?
Hoe vind je je eigen stem?
Waarom moet je eerst met de deur dicht schrijven?
Wanneer kom je van je zolderkamer af?

Les 3 en 4: Goed (leren) schrijven

Hoe schrijf je goede teksten?
Twee lessen vol tips en oefeningen om je teksten aantrekkelijker te maken.

Les 5: Doe het werk

Hoe zorg je ervoor dat je je boek/tekst afschrijft?
Praktische tips en trucs om door te blijven schrijven tot je klaar bent.

Les 6: Bouw een platform

Hoe zorg je dat je een podium krijgt voor je schrijfsels?
Waarom bloggen?
Hoe profiteer je het meest van sociale media?

Les 7: Laat je platform groeien

Welke mogelijkheden zijn er om nog meer publiek te krijgen?
Praktische tips om je platform te laten groeien.

Les 8: Word een professional

Show up!
Neem jezelf en je werk serieus.
Laat je niet afleiden.

Les 9: Herschrijven is ook een vak

De kracht van herschrijven – praktische tips.
Het belang van redactie en correctie.
Het oog wil ook wat – boekomslag en opmaak.

Les 10: De lancering

Hoe activeer je je lezers?
De lancering, stap voor stap
Stop nooit met lanceren.

Waarom deze cursus?
Is schrijven jouw passie, dan geef ik je graag het gereedschap waarmee jij kunt bouwen aan een toekomst als professioneel schrijver. Dit betekent niet dat ik je leer om te schrijven vanuit commerciële motieven, want de kunst van het schrijven, de boodschap die jij wilt vertellen, het verhaal dat in je zit en het plezier dat je aan schrijven beleeft, blijven natuurlijk voorop staan. De basis van alles blijft jouw inspiratie, jouw creativiteit, dáárom schrijf je.

Schrijven voor een publiek, schrijven voor geld, dat heeft één groot voordeel: het zorgt ervoor dat je kunt blijven schrijven. Als schrijven jouw vurig verlangen is, dan wil je het zoveel mogelijk doen. Lezers en kopers (en daarmee: geld) geven je de mogelijkheid om meer tijd vrij te maken voor jouw passie. Dát is het doel van deze cursus!

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus is voor jou, als:

 • je graag schrijft en van schrijven meer wilt maken dan een hobby;
 • je nog niet precies weet wát je zou willen schrijven: verhalen, een lifestyle-blog, artikelen, of wat dan ook;
 • je juist al wel een duidelijk idee hebt voor een boek, blog of andere tekst (fictie of non fictie);
 • je wellicht een boodschap hebt die je met de wereld wilt delen;
 • je iets hebt meegemaakt waarover je wilt schrijven;
 • je al langer speelt met de gedachte iets te gaan doen met dit gevoel;
 • je het nu tijd vindt om het schrijven echt een kans te geven.

De cursus neemt je van begin tot eind stapsgewijs mee in de commerciële mogelijkheden die bij schrijven horen. De cursus bestaat uit 10 lessen. Wil je precies weten wat in de lessen wordt behandeld, scrol dan even een stukje verder voor een gedetailleerd overzicht van de inhoud. In de cursus is uitgebreid aandacht voor het schrijven zelf, maar de nadruk ligt op de meer commerciële kant van het schrijven. In praktische en goed gestructureerde lessen, leer je hoe ook jij geld kunt verdienen met schrijven.

Waarom zou je naar mij luisteren?

Schrijven is mijn absolute passie, dat is altijd zo geweest. Ik geniet er iedere dag voluit van, maar dat niet alleen: ik verdien mijn inkomen met schrijven. Zes jaar geleden besloot ik het schrijven serieus te nemen en een ‘echte schrijver’ te worden. Ik heb het traject van-zolderkamer-schrijver-naar-professioneel-schrijver inmiddels succesvol afgelegd en geleerd wat wel werkt en wat juist niet.

De afgelopen jaren mocht ik naast het schrijven regelmatig andere schrijvers coachen tijdens hun eigen zoektocht naar een betaalde passie. Als schrijfcoach help ik nog steeds beginnende en gevorderde schrijvers om het beste uit zichzelf en hun teksten te halen. In het uitgebreide programma Schrijf en verkoop je boek doorlopen zij een intensief 1-op-1-coachingstraject waarin ze van hun idee een boek maken en waarin zij van hun lezers daadwerkelijk kopers maken.

Zorg dat jij ook betaald wordt voor je passie
Ik leer collega-schrijvers hoe ze, net als ik, geld kunnen verdienen met datgene wat ze het allerliefste doen: schrijven. Naast de meer inhoudelijke schrijfcoaching maak ik tegenwoordig steeds vaker marketingplannen op maat en begeleid ik (beginnende) schrijvers gedurende het hele traject: van idee tot boek.

Zo heb ik in de loop van de jaren geleerd (via cursussen en in de praktijk) welke marketingstrategie voor schrijvers het beste werkt. Deze strategie deel ik nu in deze instapcursus: Geld verdienen met schrijven. De ideeën en ervaringen uit de prachtige 1-op-1-trajecten heb ik hierin uitgewerkt, zodat alle tips en trucs nu voor veel meer schrijvers beschikbaar worden.

geld verdienen met schrijven

Hoe werkt het?
De cursus duurt in totaal 10 weken. Iedere week krijg je op maandagochtend het nieuwe lesmateriaal. Om te voorkomen dat je te snel door de stof heen werkt, krijg je dus niet alle lessen in één keer. Iedere stap in het proces is belangrijk, daarom word je op deze manier ‘gedwongen’ om daadwerkelijk met iedere stap aan de slag te gaan.

Mocht je tussendoor een vraag hebben, dan kun je die via de mail aan me stellen. Hoewel persoonlijke begeleiding geen onderdeel van de cursus is, doe ik mijn best om vragen binnen een week te beantwoorden.

De eerstvolgende startdatum van de cursus is:

5 april 2021

Wat kost de cursus?
Het complete coachingspakket ‘Schrijf en verkoop je boek’, het intensieve 1-op-1-traject met persoonlijke begeleiding, kost € 799,00. Dat is veel geld voor de meeste hobby-schrijvers.

Tegelijk weet ik als geen ander hoe fantastisch het is om dagelijks bezig te zijn met iets waar je echt blij van wordt. Ik geloof dat mensen die doen wat het dichtst bij henzelf ligt, de meeste betekenis aan hun leven geven. Voor mij is dat schrijven, voor jou misschien ook wel.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk positieve energie te verspreiden. Door mensen te helpen bij het beoefenen van hun passie werk ik aan mijn missie. Daarom heb ik alle tips en trucs uit mijn coachingspakket verzameld in deze goedkopere cursus.

Wil je serieus werk maken van je passie, dan wordt het tijd dat je weet hoe je geld kunt verdienen met schrijven. In de cursus neem ik je stap voor stap mee in het marketingplan voor schrijvers.

De cursus is beschikbaar voor:

98,00 (inclusief btw)

Niet goed? Geld terug!

Ik geef je graag een niet-goed-geld-terug-garantie. Als je na vijf lessen denkt: ‘Nee, dit gaat mij niet verder helpen’, dan zetten we de cursus gewoon stop en krijg je het volledige bedrag terug!
Zo loop je geen enkel risico. Je hoeft niets uit te leggen, er worden geen vragen gesteld. Het is mijn missie om jou vooruit te helpen als schrijver. Ik wil dat al mijn cursisten tevreden zijn met wat ze ontvangen en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook jou kan helpen met dit programma.

Doe mee!

Vul hier je naam en e-mailadres in en meld je meteen aan voor de cursus van 5 april 2021:
(of stuur een e-mail naar info@yvonnemol.nl)

  Schrijf en verkoop je boek

  Geld verdienen met schrijven? Dat kun jij ook!
  Met deze cursus krijg je dus de beschikking over alle inzichten die ik deel tijdens het 1-op-1-coachingstraject. Zonder de persoonlijke begeleiding, maar daarom wel voor een veel lagere prijs.

  Maar, schrijven doe je toch niet voor het geld?
  Meestal ontstaat de inspiratie om te schrijven niet vanuit de wens om er geld mee te verdienen. Nee, schrijven doe je over het algemeen vanuit een diepere motivatie: je hebt bijvoorbeeld een verhaal dat verteld moet worden of je wilt een waardevolle boodschap of ervaring met anderen delen. Er borrelt een idee in je op en hoe langer je erover nadenkt, des te enthousiaster je wordt. Je voelt dat je er iets mee moet doen, met dit idee. Het laat je niet meer los.

  Goed schrijven is hard werken
  Maar misschien heb je het zelf al gemerkt, schrijven is best een tijdrovende bezigheid. Het gaat lang niet altijd vanzelf. Als je echt iets goeds op papier wilt zetten, als je meer wilt dan een persoonlijk dagboek, dan wordt schrijven plotseling een intensief proces.

  Wil je graag schrijven voor een publiek, droom je van een eigen roman of een wekelijkse blog, dan merk je al gauw dat schrijven vooral hard werken is.

  Schrijven is geweldig!
  Hard werken is in dit geval helemaal niet erg, want het schrijfproces voert je langs een fantastische en wonderbaarlijke route, over een slingerend zandpaadje langs nog onbekend gebied. Schrijven is geweldig! Het is heerlijk om je onder te dompelen in je eigen inspiratie en iets te maken wat alleen jij kunt verzinnen.

  Het is zo leuk dat je het wilt blijven doen
  Heb je een gedicht geschreven of een verhaal? Of heb je net voor het eerst een hele scène afgerond? Een liedtekst of een blogpost? Dan weet je hoe verslavend schrijven kan zijn. Dat proces wil je nog eens meemaken, dat wil je blijven doen en liefst zo vaak mogelijk.

  Daarom wil je geld verdienen met schrijven!
  Dat is precies de reden waarom je geld wilt verdienen met schrijven. Alleen dan weet je namelijk zeker dat je kunt blijven schrijven. En dat is tof, want hoe mooi is het om dagelijks te kunnen doen wat je het liefste doet!

  Maak ‘geld verdienen’ onderdeel van je plan, dan wordt het makkelijker om ruimte vrij te maken voor schrijven. Wil je je echt toeleggen op schrijven, dan wordt geld verdienen met datgene wat je schrijft dus opeens wél belangrijk.

  Marketing voor schrijvers
  Voor mijzelf was precies dát de reden waarom ik vijf jaar geleden ben gaan onderzoeken hoe schrijvers geld kunnen verdienen met hun inspiratie. Ik wilde het schrijversleven leiden waar ik al van jongs af aan van droomde!

  Ik leerde gaandeweg wat wel werkt en wat juist niet, hoe je marketing leuk kunt maken en hoe het eenvoudig een onderdeel kan worden van je dagelijkse routine.

  Tijdens het hele proces ben ik trouw gebleven aan mezelf en aan het schrijven, dat staat voor mij zonder twijfel altijd voorop. Het gaat me om het creatieve proces, de inspiratie en de kunstuiting. Ik schrijf alleen wat ik wil schrijven, altijd.

  De cursus leert je daarom ook niet om een trucje toe te passen om zo wat geld te kunnen verdienen. Nee, het uitgangspunt blijft dat je schrijft vanuit je hart, dat je met plezier werkt aan datgene wat jij wilt vertellen.

  Ontwikkel een aantrekkelijke schrijfstijl
  Marketing voor schrijvers heeft voor een groot deel te maken met kwaliteit: goed schrijven is een eerste vereiste als je geld wilt verdienen met schrijven. Hoe schrijf je goede teksten, die prettig lezen en hun doel bereiken?

  In de cursus krijg je tips om je schrijfstijl aantrekkelijker te maken, zonder je eigen stem kwijt te raken. Weet je nog niet goed wat jouw eigen stem is, dan krijg je praktische handvatten om die stem te vinden.

  Maar alleen goed schrijven is niet genoeg
  Wil je ook geld verdienen met schrijven, zodat je jouw leven aan kunt passen aan je droom, dan is een stukje marketing onontbeerlijk.

  Zet vandaag de eerste stap naar een schrijversleven en leer hoe je geld kunt verdienen met schrijven. In de cursus neem ik je stap voor stap mee in het marketingplan voor schrijvers.

  Meld je nu meteen aan voor de cursus, dan weet je zeker dat je erbij bent vanaf 5 april 2021.

  Stuur een mail via info@yvonnemol.nl of vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan ontvang je vandaag nog bericht van me!

   Heb je nog vragen over de cursus, stel ze gerust via info@yvonnemol.nl.

   De cursus heeft een volledige niet-goed-geld-terug-garantie! Na vijf lessen niet tevreden? Dan ontvang je het hele bedrag terug, zonder vragen of moeilijkheden.

   Comments are closed.